Alle voorgerechten worden geserveerd met een Zuurdesembrood met gezouten boter en olijfolie
Steak Tartare, classic table-side prepared beef tartare
Steak Tartare, tartare de boeuf classique préparé directement à table
Een klassieke tafelbereiding van rundvlees.
Escargots fried in garlic butter with parsley and black pepper
Les escargots frits dans du beurre à l’ail avec du persil et du poivre noir
Nederlandse slakken uit Zaltbommel zijn slowcookers en de top onder de escargots
Bouillabaisse à l’Avenue43
Bouillabaisse façon Avenue43
Marseille is de stad van deze bekende vissoep. Wij combineren deze met schaal- en schelpdieren, vis op de huid gebakken en ecrevisse.
Vega Steak tartare Avenue43, cress and coarse mustard
Vegan Steak tartare Avenue43, cresson et moutarde
Mooie combinatie gemaakt van tomaat, ui en wortel met de structuur van steak tartaar
Tournedos (180 grammes) avec sauce crémeuse au poivre vert.
Tournedos (180 gram) with creamy green pepper sauce
Tournedos van grasgevoerd rund uit Uruguay. Dit vlees is stevig en
prachtig van structuur.
Supplement: gebakken ganzenlever € 7.50
Tournedos Béarnaise (180 g) with " Atanas " potato
Tournedos Béarnaise (180 g) avec pomme de terre " Atanas "
Demi homard avec pappardelle, vanille et safran
Half lobster with pappardelle, vanilla and saffron
Kreeft uit het homarium komt uit Canada en ze zijn in de winter op zijn best, vol van smaak.
Sirloin steak from Redefine Meat, vegetables and morel sauce
Bifteck de surlonge de viande végétale Redefine Meat, et sauce aux morilles
Een prachtig, nieuw vegetarisch product gemaakt van 100% plantaardige producten, met behulp van een 3D printer, oftewel 3D geprint vlees.
Crêpes with a sauce of orange, lemon zest, sugar flambéed with cointreau
Crêpes avec une sauce à base d’orange, zeste de citron, sucre, flambées au cointreau
Franse klassieker, flensjes met een saus van sinaasappel, citroen zeste en suiker, geflambeerd met Cointreau en Grand Marnier.
Sabayon with strawberries and vanilla ice cream
Sabayon aux fraises et glace à la vanille
Zabaglione zeggen de Italianen; au bain marie geklopte eidooiers,
suiker en Champagne
Dame blanche á la Avenue43
Dame blanche façon Avenue43
Klassiek dessert in onze eigen stijl.
Avenue43 cheese trolley, selection of international and domestic cheeses
Chariot de fromages Avenue43, sélection de fromages internationaux et nationaux
Petite fromage - 3 stuks - € 8,50
Grande fromage - 6 stuks - € 16,50
Mooie samenwerking tussen Het kaas Atelier en Avenue43
Solessence Brut, J.M. Sélèque, France
Deze champagne is gemaakt van chardonnay, pinot meunier, pinot noir en is lekker fris, zacht en heeft fijne belletjes. Super te combineren met verse oesters!
M. Hostomme, Blanc de Blancs, Grand Cru, France
Een klassevolle, fijne champagne die perfect maaltijden kan begeleiden met zijn zachte, romige smaak en opwekkende frisheid. Gemaakt van 100% chardonnay.
Ruinart blanc de blancs, France
In alle champagnes van het huis vormt de chardonnay druif de ‘gouden draad’ met zijn levendige, frisse aroma’s en pure smaak. Ruinart Blanc de Blancs is het icoon van het huis, gemaakt van 100% chardonnay en belichaamt de ziel van Ruinart.
Perrier Jouet Belle Epoque Brut 2014
Een waar meesterwerk van elegantie en finesse. Met zijn delicate bloemaroma’s, levendige citrus tonen en een lange, knisperende afdronk is deze champagne perfect om de speciale momenten van het leven te vieren.
Vegia Princesa Albarino, Spain
Deze wijn uit het noordwesten van Spanje is gemaakt van de albariño druif. De wijngaarden staan aangeplant op arme granietbodems wat zorgt voor een hoge kwaliteit druiven. Je proeft een fris stuivend aroma van groene appel en limoen.
Valenciso, Rioja White, 2019, Spain
Deze wijn uit de Rioja het Noorden van Spanje wordt gemaakt van Viura en Grenache Blanc. Hoewel minder bekend dan de rode Rioja is deze witte rioja er niet minder onder.
Ihringer Grauburgunder, Germany
De smaak van deze wijn kan omschreven worden als vol, een beetje citrus, een wit pepertje en rijpe gele appel, maar vooral ook sappig.
Chablis 1st Cru Vaillon, Domaine Christian Moreau 2019, France
Een klassieke chardonnay uit het noorden van Frankrijk. Fris, wat ziltig en een prachtige lengte in afdronk.
Meursault, Domaine Ninot, 2018, France
Wat je bij een topper uit de Bourgogne mag verwachten. Het betreft een chardonnay en de smaak kan omschreven worden als fruitig, boterachtig en zelfs een beetje popcorn.
Lycan Gris Saint-Guilhem-Le-Desert,2022, Frankrijk
Licht zalmroze van kleur, met klein rood fruit zoals aardbei, framboos en een beetje bessen. Een aangenaam droge stijl, licht filmend in de smaak en iets gekruid. Een moderne Zuid-Franse stijl.
Domiziano Collezione Privata
Met een rijping van zeven maanden op kleine eikenhouten fusten is deze wijn uit Puglia (de hak van de laars) aromatisch van geur met rijp gekonfijt rood fruit, lichte kruidigheid en een vleugje eiken. Het betreft de Negroamaro druivensoort.
Aldegheri Valpolicella Ripasso Classico Superiore, Italie
Het kleine broertje van de Amarone. De valpolicella wijn wordt tijdens de tweede fermentatie in contact gebracht met de schillen van de druiven die gebruikt zijn voor de Amarone wijn. In deze schillen bevinden zich nog een aantal stoffen die deze wijn zijn geur en krachtige smaak geven. Aroma’s van zwart fruit, getoast hout en verse kruiden.
Knipser, Laumersheim Blauer Spätburgunder, Germany
Spätburgunder, ook wel pinot noir genoemd, is de populairste blauwe druif in Duitsland.
Na vergisting rijpt deze wijn gedurende 12 maanden op gebruikte eikenhouten vaten.
Complexe smaken van frambozen, kersen en tonen van tabak en koffie.
Negre de negres, Aribas, Priorat, 2018, Espagne
Donkerrood van kleur en een typische, gerijpte vanille en tabaksgeur. 15 maanden op hout gelegen. Een dikke, warme, zachte wijn met ergens beetje drop in de smaak.
Nuits Saint Georges, Domaine Bouchard, 2017, France
Met jong, donkerrood fruit een zeer elegante wijn. Het betreft 100% pinot noir druiven.